Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felmérés: a romániai internetező városiak 93 százalékának van Facebook-fiókja

Felmérés: a romániai internetező városiak 93 százalékának van Facebook-fiókja Románia

Továbbra is a Facebook a legnépszerűbb közösségi oldal a romániaiak körében, az internetező városlakók 93 százalékának van felhasználói fiókja – derül ki a Spark Foundry médiaügynökség felmérésének kedden közölt eredményeiből.

Hirdetés
Hirdetés

A közvélemény-kutatás adatai szerint idén az előző évekhez képest több időt töltöttek az online térben a városon lakó romániaiak. Az internetet 53 százalékuk digitális platformok látogatására, 48 százalékuk közösségi oldalak felkeresésére, 55 százalékuk online kifizetésekre, 52 százalékuk pedig vásárlásra használja. Emellett 48 százalékuk híreket olvas, 43 százalékuk pedig filmeket és sorozatokat néz.

A városlakó internetezők 65 százaléka kikapcsolódási célokra, 64 százaléka pedig az ismerőseivel való kapcsolattartásra használja a közösségi oldalakat, ez utóbbi különösen a 45 feletti korosztályra jellemző.

A felmérésből kiderül, hogy a 25 és 34 év közötti korosztályban az Instagram és a Pinterest a legnépszerűbb, a 18 és 24 közöttiek pedig a TikTokot, Snapchatet vagy akár a LinkedInt preferálják. A 45 év fölöttiek körében a Twitter a kedvenc.

A megkérdezettek 43 százaléka számára a televízió maradt a fő információforrás. Közel kétharmaduk, 64 százalékuk bevallása szerint a családjával együtt tévézik, 41 százalékuk pedig több televíziós vagy internetes gyerekműsort tekintett meg, mint a világjárvány előtt.

Az online felmérés 805 fős mintán készült szeptember 8. és 15. között a városi internethasználók körében.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások