Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztettet kapott a rendőrt részegen ágyékon rúgó képviselő

Felfüggesztettet kapott a rendőrt részegen ágyékon rúgó képviselő Románia

Jogerősen egy év és kilenc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a bukaresti ítélőtábla Cristian Boureanu volt képviselőt hatósági közeg bántalmazása miatt.

2018-ban a fővárosi első kerületi bíróság két év és két hónap felfüggesztett börtönre ítélte Boureanut, ezt a büntetést az ítélőtábla egy év és kilenc hónap felfüggesztettre csökkentette.

A volt képviselő a bukaresti pártfogó felügyelet megfigyelése alatt fog állni, és 90 napon keresztül közmunkát kell végeznie.

A bíróság döntése értelmében biológiai mintát vesznek Boureanutól, amelyet az Igazságügyi Genetikai Adatok Országos Rendszerében fognak tárolni.

Hirdetés
Hirdetés

Laura Dincă, Boureanu barátnője hamis tanúzásért 2000 lejes büntetést kapott.

Az ítélőtábla az ügy polgárjogi részében 7000 eurós erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezte a volt képviselőt, az összeg az általa bántalmazott rendőrt, Andrei Ovidiut illeti meg.

Cristian Boureanu ellen tavaly júliusban emelt vádat a fővárosi első kerületi ügyészség, amiért június 9-én erőszakosan viselkedett egy közúti ellenőrzést végző rendőrrel. Utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait. A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva. A rendőr megütötte Boureanut, aki a földre esett. Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be a rendőrségre. A történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt. Barátnője, Laura Teodora Dincă a két kihallgatás során egymástól eltérő nyilatkozatokat tett, ezért őt hamis tanúzás miatt állították bíróság elé.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások