Hirdetés
Hirdetés

Az auschwitzi haláltábort ábrázoló szoknyát és párnát dobott piacra egy online áruház

Az auschwitzi haláltábort ábrázoló szoknyát és párnát dobott piacra egy online áruház Külföld

Heves tiltakozást váltottak ki az auschwitzi emlékmúzeum részéről azok az interneten kínált használati tárgyak, köztük miniszoknyák és párnák, amelyeken az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs és megsemmisítő táborról készített képek láthatók.

A múzeum Twitter-bejegyzése szerint az ilyen jellegű termékek árusítása “tiszteletlen” dolog. Lukasz Lipinski szóvivő szerdán elmondta, az intézmény kötelességének érezte, hogy tiltakozzon a tárgyak ellen.

Az ausztráliai székhelyű, Redbubble nevű online piactér, amely művészek által tervezett pólókat és egyéb textiltermékeket kínál a vásárlóknak, közölte, hogy “azonnali lépéseket tesz a termékek eltávolítására”, mert azok nem felelnek meg az irányelveinek.

A második világháborúban elfoglalt Lengyelországban a nácik által létesített auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban mintegy 1,1 millió embert, többségében zsidókat öltek meg.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 9., 15:26
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Már 1x megírtam -üzlet az egész világ.De ha a kommunista jelképekkel is kirukkoltak Lenin ,Sztalin,Che Guevara -s pólókban feszedezni…miről beszéljünk?