Felhívás!

Felére csökkent az elektronikus útlevelek kiállításának ideje

Felére csökkent az elektronikus útlevelek kiállításának ideje Románia
A kérelem benyújtásától számított 15 napra csökkentette szerdai ülésén a kormány az egyszerű elektronikus útlevelek kiállításának határidejét a korábbi 30 napról – közölte a kormányszóvivő. Nelu Barbu hangsúlyozta: a határidő az ország területén benyújtott kérésekre vonatkozik.
 
A szóvivő tájékoztatása szerint csökkennek a határidők a határon túl benyújtott kérések esetében is, aszerint, hogy hol igényelték az útlevelet. A korábbi 90 napról 45 napra csökken a terminus, ha a kérvényt az Európai Unió területén működő román külképviselethez vagy konzuli irodáihoz nyújtották be, és 90-ről 60 napra csökken a határidő, ha az unión kívüli képviseletnél igényelték az útlevelet.
 
A szóvivő elmondta: könnyítettek a kiskorúak útlevélhez jutásán is. Ha életmentő műtét miatt igénylik az okmányt, a vonatkozó orvosi dokumentumokat szakfordítóval le kell fordíttatni, de nem kell hitelesíteni. Ezentúl a kiskorú útlevelének átvételekor nem szükséges az eredeti születési bizonyítvány bemutatása, elégséges a másolat is – mondta el Barbu.
 
(Agerpres)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.