Felhívás!

Február 5-én kezdődik a parlamenti vita az idei költségvetés-tervezetről

Február 5-én kezdődik a parlamenti vita az idei költségvetés-tervezetről Románia

Iulian Bulai alsóházi titkár, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője a Facebookon közölte, hogy telefonon beszélt Florin Iordache ügyvivő képviselőházi elnökkel a 2019-es államháztartási törvényről.

Bulai azt írta vasárnap, hogy képviselőházi titkári minőségében beszélt telefonon Florin Iordachéval, és legkésőbb január 31-én, csütörtökön a kormány jóvá fogja hagyni a 2019-es állami költségvetés tervezetét.

Hétfőn, február 4-én kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, és kedden, február 5-én megkezdik a parlamenti vitát az idei költségvetés-tervezetről – tájékoztat a képviselő.

A hírt Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsos is megerősítette az Antena 3 televíziócsatorna vasárnap esti műsorában. Elmondta: elkészült a 2019-es költségvetés-tervezet, és a kormány kedden, január 29-én fogja azt bemutatni.

Vâlcov szerint a tervezetről a tavaszi parlamenti ülésszak megkezdésekor, tehát “február 5-én vagy 6-án” kezdődik a vita a törvényhozó testületben.

Azt is elmondta, hogy a hétfői nap folyamán még egy utolsó egyeztetés történik a büdzsétervről a kormánykoalíción belül, illetve az RMDSZ-szel.

Darius Vâlcov szerint az államháztartási törvénytervezet “nagyon kellemes meglepetéseket” tartalmaz, többek közt jelentősen nő az oktatásra és az egészségügyre fordítandó összeg.

Ugyanakkor közölte, hogy a “kapzsisági adóra” vonatkozó 2018/114-es sürgősségi kormányrendeletet nem fogják sem visszavonni, sem módosítani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.