Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Február 1-jén elkezdődik az oltás a Moderna vakcinájával

Február 1-jén elkezdődik az oltás a Moderna vakcinájával Románia

Február 1-jén elkezdődik az oltás Romániában a Moderna vakcinájával, amely esetében 28 nap után kell beadni az emlékeztető oltást – közölte szerda este a koronavírus elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

Hirdetés
Hirdetés

A CNCAV ugyanakkor emlékeztet, a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozó és a január 28-a és február 11-e közötti időszakra előjegyzéssel rendelkező személyek 28-ától kezdődően újabb időpontot kapnak az oltásra, és őket már a Moderna vakcinájával oltják be, így az emlékeztető oltást csak 28 nap múlva kell megkapniuk. A tájékoztatás szerint 35.304 személy van ebben a helyzetben, ők az eredetileg lefoglalt időponthoz képest 10 nappal később kapják meg az oltást. Az új oltási időpontot az előjegyzési platformon szabják meg, az eredeti időpontfoglalások sorrendjében.

Az érintetteket telefonos üzenetben és e-mailben is értesítik majd az új időpontokról – jegyzi meg a CNCAV.

A kulcsfontosságú ágazatokban dolgozókat leszámítva a vakcinára a második szakaszban előjegyzéssel rendelkező többi személy számára a megszabottaknak megfelelően folytatódik az oltás – áll még a tájékoztatásban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük