Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ellenőrzéseket helyezett kilátásba az oltóközpontoknál az egészségügyi miniszter

Ellenőrzéseket helyezett kilátásba az oltóközpontoknál az egészségügyi miniszter Románia

Ellenőrizni fogják az oltóközpontokat, és ahol rendellenességeket találnak, büntetéseket szabnak ki – jelentette be szerdán az egészségügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Vlad Voiculescu rámutatott, jelenleg kevesebb adag oltóanyag van, mint amennyire szükség lenne, a helyzet kivizsgálása folyamatban van. A tárcavezető azt mondta, a szaktárca ellenőrző testületének tagjaiból és a közegészségügyi igazgatóságok munkatársaiból álló vegyes csapatokat állítanak fel, amelyek ellenőrizni fogják a koronavírus elleni oltóközpontok tevékenységét, azt, hogy ezek betartják-e az oltási stratégiában előírtakat. Amennyiben rendellenességeket észlelnek, első körben fegyelmi eljárás indul a központok tevékenységét koordináló orvosok ellen, majd miután a kormány rendelkezik az ilyen esetben kiszabható büntetésekről, bírságot is kirónak.

A miniszter szerint január 15-e és 23-a között 1353 olyan személy kapta meg a koronavírus elleni oltást, aki a kampány harmadik szakaszában lett volna jogosult erre.

Vlad Voiculescu elmondta még, hogy szerda délig mintegy 530 ezer személynek adták be a vakcinát Romániában, 40 ezren már az emlékeztető oltást is megkapták. „Európai viszonylatban az első tíz ország között vagyunk az ezer lakosra eső beoltottak számát tekintve” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük