Felhívás!

Fákat, reklámpannót döntött ki az erős szél Brassó és Kovászna megyében

Fákat, reklámpannót döntött ki az erős szél Brassó és Kovászna megyében Románia

Több fát és egy reklámpannót is kidöntött a nagy erejű szél hétfő reggel Brassó megyében, egy tömbházról pedig letépte a hőszigetelést. A megyében vörös szélriasztás van érvényben 18 óráig.

A Brassó megyei katasztrófavédelem szerint a viharos erejű szél eddig nem szedett áldozatokat, csak anyagi kárt okozott.

Ugyanakkor Predeál és Brassó között fennakadások voltak a vasúti forgalomban, jelenleg egy vágányon közlekednek a vonatok ezen a távon.

A brassói polgármesteri hivatal hétfő reggel bejelentette, hogy a szél miatt nem indítják el a brassópojánai felvonókat, kivéve a Bradul és a Stadion felvonót.

Kovászna megyében is fákat döntött ki a vihar. A kézdivásárhelyi katonai tűzoltóknak tíz kidőlt fát kellett eltakarítaniuk az Ozsdolán keresztül Moldvába vezető 2D jelzésű országútról, Bodzafordulón villanyvezetékekre dőlt több faág, Sepsiszentgyörgyön pedig az Olt utcában dőlt ki egy fenyőfa. Kovászna megye is vörös szélriasztás alatt áll 18 óráig.

Maros megyében is károkat okozott a szél

Maros megyében is fákat és reklámpannókat döntött ki, tetőket rongált meg hétfőn a nagy erejű szél, Marosvásárhelyen két óra alatt tíz ilyen esethez riasztották a katonai tűzoltókat.

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Dan Petru Daniel szerint a megyeszékhelyen egy fát és két reklámpannót döntött ki a szél, megrongált öt háztetőt, két tömbház oldaláról pedig letépte a vakolatot.

Marosvásárhely mellett Marosszentgyörgyön, Káposztásszentmiklóson és Ákosfalván is fákat csavart ki a szél.

Maros megyében narancssárga riasztás van érvényben az erős szél miatt hétfőn 18 óráig.

(Agerpres, fotók: bzb.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások