Felhívás!

A koronavírusról egyeztetnek az egészségügyi és a belügyminisztérium képviselői

A koronavírusról egyeztetnek az egészségügyi és a belügyminisztérium képviselői Románia

A koronavírus jelentette veszélyről egyeztetnek a hétfői nap folyamán az egészségügyi és a belügyminisztérium képviselői.

12 órától a megbetegedések megelőzésével és a vírus terjedésének fékezésével foglalkozó bizottság ülésezik az egészségügyi minisztériumban

14 órakor a belügyminisztériumban sor kerül a katasztrófavédelmi bizottság ülésére.

Egyelőre nincs koronavírusos megbetegedés az ország területén

Egyetlen koronavírusos eset sincs Romániában – szögezte le hétfőn Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke.

Az illetékes egészségügyi hatóságokhoz közel álló források szerint jelenleg hat személy van karanténban azok közül, akik a Diamond Princess turistahajón tartózkodtak.

Az egészségügyi minisztériumban különbizottság alakult a koronavírus terjedésének megelőzésére, ez hétfőn ült össze megbeszélésre. A szaktárca ellenőrizni fogja, hogy a szárazföldi, vízi és légi határellenőrzési pontoknál betartják-e a nap 24 órájában a megelőzést célzó óvintézkedéseket.

Minden határellenőrzési ponthoz egészségügyi személyzetet rendelnek ki, és minden fertőzésgyanús esetet azonnal jelenteni kell a közegészségügyi igazgatóságnak, illetve a katasztrófavédelemnek. Az egészségügyi minisztérium jogszabály-kiegészítést dolgoz ki, hogy adott legyen a különleges intézkedésekhez szükséges törvényes keret arra az esetre, hogy felütné a fejét a COVID-19 vírus Romániában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.