Hirdetés
Hirdetés

Fák, villanyoszlopok dőltek ki, háztetők rongálódtak meg a vihar miatt a Bánságban

Fák, villanyoszlopok dőltek ki, háztetők rongálódtak meg a vihar miatt a Bánságban Románia

Vasárnapról hétfőre virradóan öt közút vált járhatatlanná Arad megyében, miután a vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki. Tíz település mintegy 11.000 háztartásában szünetelt az áramszolgáltatás – közölte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

Arad megyében az elmúlt éjjel 22-szer kérte a lakosság a hatóságok segítségét a sürgősségi segélyhívó számon. A heves vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, járhatatlanná téve a 7-es, 79-es, 69-es országút, valamint a 709-es és 709E jelzésű megyei utak egyes szakaszait – közölte George Pleşca, az ISU szóvivője.

A tűzoltók az ENEL csapataival, az útkarbantartókkal és önkéntes alakulatokkal karöltve igyekeztek mielőbb járhatóvá tenni az utakat, így hétfő reggelre megint zavartalanul lehetett közlekedni a kérdéses szakaszokon.

Hirdetés
Hirdetés

A megyében mintegy 11 ezer háztartásban volt áramkiesés a vihar miatt.

Temes megye több településén is , többek közt a megyeközpontban is a katasztrófavédelmi alakulatok közbelépésére volt szükség vasárnapról hétfőre virradóan a vihar okozta károk elhárítására.

Elena Megherea, a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője arról számolt be, hogy az elmúlt éjszaka folyamán 14 segélyhívás érkezett, miután a vihar háztetőket, elektromos huzalokat, teraszokat rongált meg és fákat döntött az úttestre.

A tűzoltóalakulatoknak és önkénteseknek tizenkét kitört fát kellett eltávolítaniuk, amelyek úttestekre, gépkocsikra, épületekre vagy vezetékekre zuhantak.

Hétfő reggel újabb, légköri instabilitásra vonatkozó elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést adott ki hétfő reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az új riasztás kedd reggelig érvényes, és az ország 27 megyéjét érinti.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük