Hirdetés
Hirdetés

Erdélyi újszülöttek kaptak ajándékcsomagot Kolozsváron a magyar államtól

Erdélyi újszülöttek kaptak ajándékcsomagot Kolozsváron a magyar államtól Románia

Erdélyi újszülöttek kaptak jelképes értékű ajándékcsomagot Kolozsváron a magyar államtól, a könyvet, CD-t és DVD-t tartalmazó csomagot Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) helyettes államtitkára adta át az érintett családoknak.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményt a kolozsvári római katolikus Szent Mihály nőszövetség székházában tartották csütörtök este. A Kárpát-medencei magyar oktatásfejlesztésért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta: az ajándékcsomagok átadása része a tavaly elindított Közénk tartozol! elnevezésű kulturális programnak. Ennek keretében a magyar állam, kiemelten az Emmi, olyan családoknak ad jelképes értékű, de nagy érzelmi és morális töltetű ajándékokat, amelyek újszülöttekkel gazdagították a magyar nemzetet.

A helyettes államtitkár úgy vélte, hogy az ajándékcsomag jele és kifejezője annak a ténynek, hogy a magyar nemzet a Kárpát-medencében egy és egységes, amit adminisztratív vagy lelkekbe beépített határokkal nem lehet szétszabdalni. Olyan családok kapják meg a csomagot, akik kinyilvánították a magyar nemzethez való tartozásukat – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A Közénk tartozol! kulturális nemzetpolitikai program a szórványban élő kisgyermekes külhoni magyar családokat szólítja meg, és arra bátorítja őket, hogy büszkén vállalják nemzeti identitásukat, gyermekeiket a magyar oktatás és kultúra színes és gazdag keretei közt neveljék fel, erősítve bennük a nemzeti identitás és összetartozás tudatát.

2018-ban 800 szórványvidéken élő erdélyi újszülött családja kapott alapvető magyar kulturális értékeket tartalmazó ajándékcsomagot.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük