Felhívás!

Juncker Johnsonnak: nem tárgyalható újra a brit kiválási szerződés

Juncker Johnsonnak: nem tárgyalható újra a brit kiválási szerződés Külföld

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke telefonon beszélt csütörtök este Boris Johnson új brit kormányfővel, és arra figyelmeztette, hogy semmiképp nem tárgyalható újra az Egyesült Királyság európai uniós kiválási feltételrendszeréről megkötött szerződés.

“Juncker elnök úr meghallgatta Johnson miniszterelnök úr mondandóját, s megerősítette az EU álláspontját, miszerint a kiválási szerződés a legjobb és egyben az egyetlen lehetséges megállapodás az Európai Tanács irányelvei alapján” – közölte Mina Andreeva, a brüsszeli testület szóvivője.

A bizottság elnöke leszögezte: a bennmaradó tagállamok által adott mandátum értelmében csakis a nem kötelező érvényű politikai nyilatkozat szövege módosítható.

Kiemelte, az EU tárgyalódelegációjának tagjai a következő hetekben is készek egyeztetéseket folytatni, és elemezni fogják a londoni kormány minden javaslatát.

A szóvivő elmondta, hogy a felek mobilszámot cseréltek, és abban egyeztek meg, hogy kapcsolatban maradnak. Hozzátette, Juncker gratulált Johnsonnak a kinevezéséhez.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke korábban szintén gratulált, és egyúttal annak a fontosságát hangsúlyozta, hogy London bemutassa részletes terveit.

Boris Johnson előző nap lépett hivatalba Theresa May utódjaként, és ígéretet tett arra, hogy megállapodással vagy anélkül, de október 31-én mindenképp kivezeti a szigetországot az Európai Unióból, nem lesz újabb halasztás.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 26., 12:47
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Junker példás megszorításokért harcol, hogy ő ne keveredjen a hibáztathatók sorába. Az angolok nem fogadnak el büntetéseket azért, ami mások felületességeinek a következménye. Az egyik büntet, mert hibán kapták, a másik nem fogadja el, mert nem azért vette észre, hogy megbüntessék. Zárt lánc.

 • User
  Dátum: 2019. július 26., 12:04
  ÉRTÉKELÉS: 5

  JCJ egy aljas patkány, a középiskola III. osztályában megbukott két tantárgyból, ami most hasznára lehetne. A sorosegyetemi szőrzet ilyen érettségi nélkül való egyetemi végzetteket produkál.