Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elutasította az alsóház az energiaügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt

Elutasította az alsóház az energiaügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt Románia

Elutasította a képviselőház kedden az energiaügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Az Anton Anton energiaügyi miniszter ellen “SOS az energetikai szektorért – a PSD és az ALDE sötétségbe taszítja Romániát” címmel benyújtott indítványt 95-en támogatták szavazatukkal, 155-en ellene szavaztak, 19-en tartózkodtak.

A képviselőház plénuma hétfőn vitatta meg az energiaügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Hirdetés
Hirdetés

Az indítványt a PNL 68 törvényhozója írta alá. Az ellenzéki párt kifejtette a dokumentumban, hogy aggodalommal tölti el az ágazat helyzete, az energiaárak növekedése, valamint, hogy az ország energiabiztonsági állapota a beruházások hiánya miatt veszélybe került.

Anton Anton energiaügyi miniszter a replika jogán kifejtette, a romániai energiapiac évek óta összeköttetésben van a közép- és kelet-európai piacokkal, Románia pedig rendelkezik energiaügyi stratégiával. “Önök azon szörnyűlködnek, hogy Románia néha energiát importál. Amikor ez történik, annak nem az az oka, hogy Románia nem képes annyi energiát termelni, ami a fogyasztáshoz szükséges, hanem mert azokban az időszakokban olcsóbb más piacokról megvásárolni. Hagyjuk abba a pánikolást! Senkinek nem tesz jót, még önöknek sem, akik gerjesztik” – mondta a szaktárca vezetője.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.