Felhívás!

Elutasította a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító RMDSZ-tervezetet

Elutasította a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító RMDSZ-tervezetet Románia

Elutasította kedden a képviselőház jogi bizottsága a közigazgatási törvénykönyvet módosító RMDSZ-tervezetet – közölte Cristina Trăilă nemzeti liberális párti képviselő.

A törvényhozó egy Facebook-bejegyzésben azt írja, a PNL igénylésére tűzték a szakbizottság ülésének napirendjére az “alkotmányellenes” tervezetet, amely – állítja Trăilă – bizonyos településeken kötelezővé teszi a magyar nyelv hivatalos nyelvként való használatát, valamint a magyar és a székely zászló kitűzését.

A képviselő hangsúlyozza, a Szociáldemokrata Párt (PSD) a szenátusban “nyíltan támogatta” az RMDSZ által újraírt közigazgatási törvénykönyvet, ami azt bizonyítja, hogy a székelyföldi autonómiastatútum tervezetének képviselőházi hallgatólagos elfogadása nem volt véletlen.

“A PNL elutasít minden olyan tervezetet, amely Románia szuverenitására tör, függetlenül attól, hogy hány titkos egyezség köttetik ezek támogatására” – nyomatékosítja.

A közigazgatási törvénykönyv módosításáról szóló tervezetet 30 RMDSZ-es törvényhozó kezdeményezte. A szenátus hallgatólagosan elfogadta a javaslatot, de a képviselőház szavaz róla döntő házként.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
    • User
      Dátum: 2020. május 5., 17:50
      ÉRTÉKELÉS: 1

      Modern demokrácia – a nép aktív többsége dönti el néhány évente, hogy kit bíz meg az ország, város, megye, stb. vezetésével
      Jogállamiság – az országban a törvényeket betartják és betartatják, a vezetők sem lehetnek a törvény felett
      Tolerancia – ebben leszerepeltek, de a fenti kettőt betartva is lehet az ember gonosz, intoleráns, sőt elnyomó is a kisebbségekkel szemben.