Felhívás!

Június 8-án kezdődik az óvodai beiratkozás

Június 8-án kezdődik az óvodai beiratkozás Románia

Jóváhagyta az oktatási minisztérium az óvodai beiratkozások rendjét.

A szaktárca szerint a gyerekek óvodai beíratása három szakaszban zajlik majd. Az első szakasz június 8-ától július 3-áig, a második szakasz július 20-ától augusztus 10-éig, a harmadik, úgynevezett korrekciós szakasz pedig augusztus 11-étől 31-éig tart.

A már óvodás gyerekek újrairatkozása május 25-e és június 5-e között történik.

Április végén az oktatási minisztérium bejelentette, hogy idén online lehet beíratni a gyerekeket óvodába és előkészítő osztályba.

Az újrairatkozások telefonon, faxon vagy e-mailen keresztül is lebonyolíthatók. Az újrairatkozás nyomán megmaradt szabad helyek betöltése a hatályos jogszabályok alapján történik, figyelembe véve a 2019/56-os törvényt, amely biztosítja, hogy minden 5 éves gyerek bekerüljön egy nagycsoportba, mert ez már a kötelező oktatás része.

Amennyiben a jelentkezők száma meghaladja a meghirdetett helyek számát, a szétosztáskor tekintetbe vesznek bizonyos speciális helyzeteket, (ha például a gyermek árva, félárva, fogyatékkal élő, vagy a testvére ugyanabba az oktatási intézménybe jár).

A beiratkozások órarendjét az oktatási intézmény vezetősége szabja meg és függeszti ki látható helyre, a saját honlapjára (ha van), és a tanfelügyelőségek webes felületére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.