Felhívás!

Eltérített levelek

A Fehér megyei Szászsebes városban és a környékbeli településeken két tucatnyi lakhelyen tartott házkutatást a nyomozóhatóság. Bizonyítékokat kerestek egy magánpostai futárszolgálat felelősei, volt és jelenlegi alkalmazottai ellen.

A vádirat szerint a munkacsoport 2018 januárja és 2019 júniusa között sok küldeményt nem juttattak el a címzetteknek, hanem helyettük aláírták az átvételi tanúsítványokat. Súlyosbító körülmény, hogy az eltérített levelek között bírósági, törvényszéki beidézések is voltak, márpedig azok megsemmisítése döntően befolyásolhatta némelyik pert, az érintettek sorsát, ügyeik végkimenetelét. Számos dokumentum bizonyítja, hogy az igazságszolgáltatási intézményekhez érkező visszaigazolások formailag olyanok, mintha a beidézések, kiközlések címzettjei átvették volna a küldeményeket.

Egyelőre 21 személy ellen zajlanak kivizsgálások, a hatóságok igyekszenek tisztázni bűnrészességeiket. Hivatali visszaélés, okirathamisítás címén indulhat bűnvádi eljárás az érintettekkel szemben.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.