Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Eltávolította lábáról az elektronikus nyomkövetőt, előzetesbe került

Eltávolította lábáról az elektronikus nyomkövetőt, előzetesbe került Románia

A főváros 5. kerületi bírósága csütörtökön elrendelte annak a fiatalembernek a 30 napos előzetes letartóztatását, aki – miután családon belüli erőszak gyanúja miatt bűnvádi eljárást indítottak ellene, és házi őrizetbe helyezték – eltávolította lábáról az elektronikus nyomkövetőt és elszökött otthonról.

A férfi volt az első személy Romániában, akire nyomkövető lábbilincset tettek. A rendőrség vasárnap tájékoztatott, hogy a 112-es sürgősségi számon érkezett bejelentés szerint egy nőt bántalmazott az élettársa az utcán az 5. kerületben. A helyszínre kiszálló rendfenntartó erők megállapították, hogy a nő testén külsérelmi nyomok vannak. Bekísérték a férfit az őrszobára, ahol ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki ellene, elektronikus nyomkövetőt tettek a lábára, és házi őrizetbe helyezték.

A fővárosi rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint a férfi megpróbálta elvágni a karkötőt, de miután ez csak félig sikerült, meglazította, és úgy húzta le a lábáról, majd megszökött otthonról.

A rendőrség rövid idő eltelte után elfogta és az ügyészek javaslatára előzetes letartóztatásba helyezték az ideiglenes távolságtartási végzés megszegése és rongálás miatt.

(forrás: Agerpres, fotó: pixabay.com)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük