Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Iohannis: a nyugdíjemelésnek illeszkednie kell a nyugdíjakra megszabott büdzsé keretei közé

Iohannis: a nyugdíjemelésnek illeszkednie kell a nyugdíjakra megszabott büdzsé keretei közé Románia

A tervezett nyugdíjemelésnek illeszkednie kell a nyugdíjakra megszabott büdzsé keretei közé – jelentette ki Klaus Iohannis államfő csütörtökön Prágában.

Az elnököt Nicolae Ciucă kormányfő hozzávetőlegesen 11 százalékos nyugdíjemelésről szóló bejelentéséről is faggatták az újságírók. Az államfő azt mondta, “reálisan kell nézni a dolgokat”, és tekintve, hogy a nyugdíjakra is van egy adott költségvetés, a nyugdíjemeléssel illeszkedni kell e büdzsé keretei közé.

“Kértem a kormánytól, hogy emeljük a nyugdíjakat és a béreket, hogy az emberek ne egyedül viseljék az infláció terhét, de hogy mekkora lesz ez az emelés, azt a pénzügyminisztériumnak, illetve a kormánynak kell eldöntenie” – nyomatékosította.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Nicolae Ciucă kormányfő hétfőn azt nyilatkozta, a nyugdíjemelés nem növelheti a nyugdíjalap deficitjét, ezért a jelenlegi körülmények között annak mértéke nem haladhatja meg a 11 százalékot.

Klaus Iohannis államfő csütörtökön részt vesz Prágában az Európai Politikai Közösség ülésén, majd pénteken az Európai Tanács informális ülésén.

(forrás: Agerpres, fotó: presidency.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük