Felhívás!

Elnöki tanácsadó: annak az orvosnak, aki nem akarja beoltatni magát, nincs helye a szakmában

Elnöki tanácsadó: annak az orvosnak, aki nem akarja beoltatni magát, nincs helye a szakmában Románia

Diana Păun elnöki tanácsadó azt nyilatkozta, hogy azoknak az orvosoknak, akik nem akarják beoltatni magukat, és másokat is erre buzdítanak, “nincs helyük ebben a szakmában”.

A megjegyzésekre azután került sor, hogy Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter kedden közölte, hogy közvitára bocsátották a digitális COVID-igazolvány egészségügyi dolgozóknak való kötelezővé tételéről szóló törvénytervezetet. Eszerint azok az egészségügyi rendszerben dolgozóknak, akik nincsenek beoltva, nem estek át a betegségen és nem teszteltetik meg magukat, 30 napra felfüggesztik, majd felbontják a munkaszerződésüket.

“Nem lehet ezt a nemes szakmát anélkül gyakorolni, hogy ne hinnénk erősen abban az erőben, abban a haszonban, amit a tudomány és minden, ami a tudományos kutatással kapcsolatos, hoz. Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy a vakcina az egyetlen esélyünk a világjárványból való kilábalásra. Ha van olyan orvos, akiben nincs meg ez a meggyőződés, azt nem tekintem a kollégámnak. Nem tudom elhinni, hogy vannak orvosok – természetesen nem azokról beszélek, akiknek egyértelmű ellenjavallataik vannak, és akik indokolt orvosi okokból nem oltakoznak -, de az az orvos, aki nemcsak hogy nem akar oltakozni, de másokat is arra buzdít, hogy ne tegyék, szerintem nem orvos, és nincs helye ebben a szakmában” – mondta Păun a DC News Media Group által szervezett “Negyedik hullám: hatások, veszélyek, megoldások” című vitán.

Az elnöki tanácsadó szerint a védőoltás “továbbra is a legjobb fegyver” a vírus ellen, és hozzátette, hogy számos nyugati ország már “lefelé halad, és sikerült megfékezniük” a világjárvány negyedik hullámát.

“Németország például bejelentette, hogy teljesen megváltoztatta a korlátozások bevezetésére vonatkozó stratégiáját, éppen azáltal, hogy a betegség súlyosságához viszonyítva vizsgálja az előfordulási arányt. De ne felejtsük el, hogy Németországban nagyon jó az oltási arány. Sok európai ország – elsősorban Dánia, de Norvégia és hamarosan Portugália is – a normális élet felé fog elmozdulni, tehát minden korlátozást feloldanak, éppen azért, mert elérték az oltási arányokat, amelyeket kitűztek maguk elé” – mondta.

Az elnöki tanácsadó szerint Románia azon országok közé tartozik, ahol “nagyon alacsony az oltottsági arány”, ezért az ország lakossága “erősebben ki van téve” a negyedik hullámnak.

“Ez a helyzet az intenzív osztályokra gyakorolt nyomás fennmaradásához fog vezetni. Láthatjuk, hogy mennyi probléma van, legalábbis Bukarestben, ahol jelenleg gyakorlatilag nincsenek intenzív ágyak. Látjuk, hogy a megbetegedett betegek a sürgősségen kötnek ki, hosszú ideig ott maradnak, és nem tudják igénybe venni az intenzíven dolgozó kollégák szolgáltatásait” – mondta Diana Păun.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 4., 16:20
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Igen,köztudomású, hogy a politikus okos az orvos meg hülye. A politikus tanult,az orvos a félanalfabéta.Nagyon kezdte a csík húzni a repülőt,emberek.Jó lenne a másként gondolkodó orvosokat is meghallgatni ne ököllel súlytani a képükbe ,mert többet érnek mint tolvaj gazember politikusaink!

 • User
  Dátum: 2021. október 4., 16:59
  ÉRTÉKELÉS: 4

  És az elbocsájtott orvosok helyett kik fognak műteni/gyógyítani?Afgán agysebészek vagy szíriai professzorok?Vagy direkt teszik tönkre az egészségügyet a magánszféra lobbiját fújva?Mert az összes vakcinagyártó profitorientált magáncég

 • User
  Dátum: 2021. október 5., 6:27
  ÉRTÉKELÉS: -3

  na az ilyen tyukok csinaltak szolgaltatast az gyogyitasbol,,,,vegig hazudtak a vilagot s nekuk hidjenek az emberek….a szekelyleany marka…..

 • User
  Dátum: 2021. október 5., 20:07
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Es mit gondol az orszag hova fog ez igy vezetni?Minel tobb orvost kuldenek el a munkajabol,annal hamarabb behozhatjak a vilagon,Romanianak is a robotok kialakulasat,akiket mint orvosokat,aszisztenseket fognak eloallitani az orvosi szakmaban.Mindent meg fognak csinalni,mert teljesen tokeletesen hasonlitani fognak az emberekhez,meg az agyuk is,gondolkozasuk,de Isten orizzen meg az ilyen rendszertol,mert akkor garantalt lenne a pusztulas.Ugyis annyit tehetnek,amennyit a Jo Isten megenged nekik,nem fogja elerni a gonosz vilag a celjat,mert Isten bele fog szolni ugyis!!!!