Hirdetés
Hirdetés

Az előpataki ásványvíz is ott lesz a Dubaji Világkiállításon

Az előpataki ásványvíz is ott lesz a Dubaji Világkiállításon Kovászna megye

Az előpataki ásványvíz (Vâlcele), amelyet rendkívül magas magnéziumtartalma miatt számos betegség kezelésére ajánlanak, bemutatkozik a Dubaji Világkiállításon, amelyet 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendeznek meg az Egyesült Arab Emírségekben.

Hirdetés
Hirdetés

A világkiállításon Románia a természet és a helyi természeti erőforrások előtt tisztelgő pavilonnal van jelen, a New Nature (Új természet) címszó alatt, és a bemutatott termékek között ötféle ásványvíz, köztük az előpataki is szerepel.

Silviu Manole, a sepsiszentgyörgyi Agro-Food Klaszter elnöke elmondta, az előpataki ásványvíz az egyetlen Kovászna megyei termék, amely jelen van ezen a nagyszabású rendezvényen, ami megtiszteltetés, de egyben elismerés is.

Manole megemlítette, hogy hazánkból négy másik ásványvíz is részt vesz a kiállításon, és a román nemzeti pavilonban külön bár áll rendelkezésre az ásványvizek kóstolására, amelyeket egy sommelier népszerűsít.

“Az előpataki ásványvíz az évek során más nemzetközi kiállításokon is részt vett, többek között az 1873-as bécsi kiállításon, és örülünk, hogy sikerült visszahoznunk a nemzetközi porondra, ahová a múltban is tartozott” – mondta Silviu Manole, aki egyben a vízpalackozó cég tulajdonosa is.

A római kor óta ismert előpataki gyógyv1z literenként több mint 250 milligramm magnéziumot tartalmaz, ezzel a világranglistán a 20 legjobb között szerepel ebben a tekintetben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük