Felhívás!

Ellenőrzéseket tartanak a rahovai börtönben, miután Dragnea egy napos kimenőt kapott

Ellenőrzéseket tartanak a rahovai börtönben, miután Dragnea egy napos kimenőt kapott Románia

Ana Birchall igazságügyi miniszter felkérésére sürgősségi jelleggel ellenőrzést rendelt el az országos börtönigazgatóság (ANP) vezérigazgatója a rahovai börtönben egy bizonyos, 24 órás eltávozási engedély jóváhagyása kapcsán.

“Értesíteni fogjuk az igazságügyi minisztert az ellenőrzés eredményeiről és a törvény által megkövetelt intézkedésekről” – tájékoztat sajtóközleményében az ANP.

A sajtóban megjelent információk szerint Liviu Dragnea volt szociáldemokrata elnököt csütörtökön egy napra kiengedték a börtönből a börtön vezetőségének döntése nyomán. Ezt követően a döntést megóvták, és a sajtóban megjelent az információ, mely szerint egy kormányhatározat értelmében Liviu Dragneának nem lett volna joga eltávozásra, mivel más ügyekben is kivizsgálás zajlik ellene, és nem lenne szabad kapcsolatba lépnie a többi vádlottal.

Dăncilă azt mondja, nem beszélt Liviu Dragneával

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szombaton kijelentette, nem vette fel a kapcsolatot Liviu Dragneával, amikor az egy napos eltávozást kapott a rahovai börtönből.

Az Arad megyei Pankota településre látogató Viorica Dăncilát megkérdezték, hogy beszélt-e Liviu Dragneával aznap, amikor az egy napos eltávozást kapott a börtönből.

“Nem, nem beszéltem Dragnea úrral” – válaszolta Dăncilă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.