Felhívás!

Dăncilă: az árulók, akik hétfőn részt vesznek a szavazáson, másnap menjenek az “ollópártba”

Dăncilă: az árulók, akik hétfőn részt vesznek a szavazáson, másnap menjenek az “ollópártba” Románia

Azok az “árulók” a Szociáldemokrata Pártból (PSD), akik hétfőn részt vesznek az Orban-kormány beiktatását célzó parlamenti szavazáson, másnap mehetnek az “ollópártba”, jelentette ki Viorica Dăncilă leváltott kormányfő szombaton, Arad megyei látogatásán.

Arra a kérdésre, hogy mi fog történni hétfőn, amikor a kormány beiktatását célzó szavazásra sor kerül a parlamentben, a PSD-elnöke azt válaszolta, hogy “normálisan nem kellene összejönnie a kvórumnak”.

“Azoknak kell biztosítaniuk a kvórumot, akik megbuktatták a kormányt, a hat politikai vezetőnek, élükön Johannis jelölttel. Nem azért tesszük ezt, mert nem akarunk egy új kormányt, vagy ragaszkodunk a székeinkhez, ahogy egyesek mondják. Nem tudunk támogatni egy olyan kormányprogramot, amely az emberek ellen irányul, a megszorító intézkedéseken, a fizetések csökkentésén, kórházak összevonásán, állami vállalatok privatizálásán alapul. A PSD nem fogja támogatni ezt a programot” – mondta Dăncilă.

Dăncilă beismerte, hogy lesznek “árulók” is.

“Nem leszünk jelen a teremben. A törvényhozóink nem lesznek jelen. Természetesen lesznek árulók is, de ha elmennek szavazni, másnap menjenek az ‘ollópártba” – mondta a PSD elnöke.

Dăncilă hozzátette, “minden képviselőnek, szenátornak, függetlenül attól, hogy milyen párthoz tartozik, hétfőn vállalnia kell a felelősséget, hogy megszavaz vagy támogat egy románok ellen irányuló programot”.

“Orban mintha vígjátékban játszana”

Hétfőn egy olyan kormányfő kér bizalmi szavazatot kormányának, “aki szakértő a bűnvádi panaszok terén” és mintha “egy vígjátékban játszana”, jelentette ki Viorica Dăncilă.

“Hétfőn szavaz a parlament az új kormányt illetően, egy olyan kormányfő beiktatását célzó voks lesz, aki szakértő a bűnvádi panaszok terén. (…) Egy olyan kormányfő, aki mintha egy vígjátékban játszana. Annak érdekében, hogy oda jusson, egyeseknek kétfordulós polgármesteri választásokat ígér, másoknak egy fordulós választásokat mond. Egyeseknek előre hozott választásokat ígér, másoknak azt ígéri, nem lesznek előre hozott választások. Ezek az ígéretek azonban nem a románoknak szólnak” – fejtette ki Dăncilă a párttagokkal való találkozóján.

Elmondta, kihívja Klaus Johannis államfőjelöltet egy szemtől szembeni megmérettetésre.

“Jöjjön az emberek elé, és mondja el, mit tett, milyen intézkedéseket hozott mandátuma öt éve alatt a románokért. És én is elmondom, mit tettem a románokért. (…) Nem félek Johannistól, sem 7 olyantól, mint Johannis” – mondta Dăncilă.

Azt állította ugyanakkor, hogy ő Johannis egyetlen ellenjelöltje, a többiek mind az államfő parancsainak engedelmeskednek.

“Tudom, hogy az államelnök úgy gondolja, túl könnyű dolga van egy nő ellen küzdeni. Én vagyok Klaus Werner Johannis egyedüli ellenfele. A többiek Johannis parancsait teljesítették a bizalmatlansági indítványkor és az ő parancsait fogják teljesíteni hétfőn, a kormány beiktatásakor. (…) Johannis államfő úgy képzeli, hogy máris megnyerte a választásokat, hogy Viorica Dăncilă ellenjelölt nem számít” – fejtette ki Dăncilă, hangsúlyozva, hogy Johannis ebben téved.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.