Hirdetés
Hirdetés

Elindultak hazafele a külföldön dolgozó román állampolgárok, zsúfoltak az Arad megyei határátkelők

Elindultak hazafele a külföldön dolgozó román állampolgárok, zsúfoltak az Arad megyei határátkelők Románia

Arad megyében pénteken zsúfoltak a főbb határátkelőhelyek a belépőoldalon, mivel hazafele tartanak az év végi ünnepekre a külföldön dolgozó román állampolgárok. A határrendészet intézkedéseket hozott a várakozási idő lerövidítésére.

A nagylaki országúti határátkelőnél a legnagyobb a forgalom, ahol két belépősáv van nyitva. Itt legalább egy órát kell várakozni a dokumentumok ellenőrzésére.

A nagylaki autópálya-határtákelőnél megközelítőleg 40 perc a várakozási idő annak ellenére, hogy öt sávon zajlik az iratellenőrzés.

Andrei Dincă, az Arad megyei határrendészet szóvivője az Agerpres-nek elmondta, intézkedéseket hoztak a várakozási idő lerövidítésére, több határrendőrt állítottak szolgálatba.

Az országos határrendészet is arról tájékoztatott pénteki közleményében, hogy az elkövetkező időszakban a várhatóan megemelkedő forgalom miatt maximális kapacitáson fognak dolgozni a határátkelőknél.

A Romániába érkezőknek azt tanácsolják, hogy használják a határrendészet honlapján elérhető, a várakozási időt nyomon követő online alkalmazást.

forrás: Agerpres

fotó: Rosta Tibor/MTI (illusztráció)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások