Felhívás!

Elfogadta a kormány az augusztus 1-jétől életbe lépő lazító intézkedéseket

Elfogadta a kormány az augusztus 1-jétől életbe lépő lazító intézkedéseket Románia

Elfogadta szerdai ülésén a kormány a járványügyi szabályokon lazító intézkedéseket – jelentette be Florin Cîţu miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a korábban bevezetett korlátozások nagy része érvényben marad. A lazító intézkedések közül kiemelte azt, hogy augusztus elsejétől a 2 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken 75 ezer főre emelték a szabadtéri kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvények létszámkorlátját. “Fontos feltétel, hogy ezeken a rendezvényeken csak beoltott, negatív teszteredményt felmutató vagy a fertőzésen átesett személyek vehetnek részt” – jelentette ki Cîţu a kormányülés utáni sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök elmondta, hogy augusztus elsejétől a kültéri és beltéri sportesemények a nézőtéri kapacitás 75 százalékának a kihasználásával is megszervezhetők a 2 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken, ha az egy négyzetméterre jutó nézőszám nem haladja meg az egyet.

A kormányfő beszámolt arról is, hogy a bárok, klubok, diszkók és játéktermek reggel öt órától hajnali 2 óráig a teljes befogadóképességükkel működhetnek a 2 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken

Az augusztus elsejétől hatályba lépő határozat az előadások, sportesemények, magánrendezvények, tüntetések és workshopok megszervezésére, illetve a bárok, klubok, diszkók és játéktermek tevékenységére terjed ki.

“Az egészségügyi miniszter által javasolt intézkedések egy részével egyetértek, más részével nem”

Florin Cîţu kijelentette, hogy a Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter által előterjesztett, a COVID elleni oltási kampány felgyorsítására vonatkozó intézkedések egy részével egyetért, más részével azonban nem, és várja a szakemberekkel folytatott megbeszéléseket.

“Beszéltem ma (szerda- szerk. megj.) az egészségügyi miniszterrel ezekről az intézkedésekről. Azt hiszem, továbbra is az eddig követett elvet fogjuk szem előtt tartani, nem akarjuk lezárni a gazdaságot” – fejtette ki Florin Cîţu a kormányülés után.

Rámutatott azonban, hogy a szakemberek tanácsára akár el lehetne fogadni olyan intézkedéseket is, amelyek jutalmat ajánlanak az oltást felvevőknek. Véleménye szerint nem lenne megszorító intézkedés, ha kötelezővé tennék a beoltatlan egészségügyi személyzet tesztelését. Előbb azonban látni szeretné konkrétan és részleteiben, hogy miről van szó ezekben az intézkedésekben – nyomatékosította.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások