Felhívás!

Elfogadta a kormány a gyűlöletbeszéd leküzdéséről szóló országos stratégiát

Elfogadta a kormány a gyűlöletbeszéd leküzdéséről szóló országos stratégiát Románia

Elfogadta a kormány az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzéséről és leküzdéséről szóló országos stratégiát – jelentette be a kabinet csütörtöki ülését követően Alexandru Muraru, a kormánynak az emlékezetpolitika előmozdításáért, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottja.

“Románia mától kezdve rendelkezik országos stratégiával, konkrét intézkedési tervvel, finanszírozással és világos határidőkkel. Ez a stratégia a nemzetközi kontextus és a hazai realitások eredménye. Románia csatlakozik azon tagállamokhoz, amelyek már elfogadtak ilyen stratégiai dokumentumokat, akár az antiszemitizmus megelőzése és leküzdése, akár az intolerancia, az idegengyűlölet, a radikalizálódás, a gyűlöletbeszéd, a politikai vagy szimbolikus erőszak egyéb formáinak megelőzése és leküzdése érdekében” – mondta Muraru.

Hozzátette: a stratégia kidolgozása körülbelül két évig tartott, és húsz országos intézményt, köztük öt minisztériumot (oktatás, külügy, igazságügy, belügy és kulturális) érintett.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.