Felhívás!

Cîţu: a bárok, kávézók, klubok és diszkók június elsejéig zárva maradnak

Cîţu: a bárok, kávézók, klubok és diszkók június elsejéig zárva maradnak Románia

A bárok, kávézók, klubok és diszkók június elsejéig zárva maradnak – közölte Florin Cîţu miniszterelnök csütörtök este a Digi24 műsorában. Hozzátette, egy javaslat szerint ettől az időponttól kezdve 50%-os kapacitással nyitnának ki, de csak beoltott emberek számára.

Azt is leszögezte, hogy a magánrendezvények még nem engedélyezettek.

Cîţu elmondta, a sportrendezvények május 15-től a nézők számára is nyitva állnak, 25%-os befogadóképességgel, “lehetőleg” oltott emberek számára.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy június elsejétől esküvőket, keresztelőket is lehet tartani, legfeljebb 70 fővel kint és 50 százalékos kapacitással bent. Ha a szervező garantálni tudja, hogy minden résztvevő be van oltva, akkor a létszámkorlátozás megszűnik.

Az ellenőrzést valószínűleg az oltási bizonyítványok alapján fogják elvégezni – tette hozzá a miniszterelnök.

El kell érni a kitűzött célt a beoltott személyek számát illetően

Florin Cîţu úgy nyilatkozott: el kell érni a kitűzött célt a beoltott személyek számát illetően, ha ugyanis nem működik az oltási kampány, fékezhetnek a lazító intézkedéseken.

A kormányfő nyomatékosította, a járványnak nincs vége, a csütörtökön bejelentett lazítások annak köszönhetők, hogy sikeres az oltáskampány, és a járványügyi adatok kedvezőek. “Ha viszont azt tapasztaljuk, hogy az oltáskampány nem működik, megtörténhet, hogy behúzzuk a kéziféket” – fogalmazott.

Azt is elmondta, május 20-án a kormány tagjai a járókelőkkel fognak szóba elegyedni az oltásról, a normalitáshoz való visszatérésről, és válaszolni fognak azok kérdéseire, akik megszólítják őket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.