Felhívás!

Eladja Románia a fölöslegessé vált oltóanyagot

Eladja Románia a fölöslegessé vált oltóanyagot Románia

A koronavírus elleni vakcina viszonteladásának jogi keretét megteremtő sürgősségi rendeletet fogadott el szerdai ülésén a kormány.

Monica Althamer egészségügyi minisztériumi államtitkár a kormányülést követően rámutatott, az Európai Bizottság (EB) által kötött megállapodások értelmében Romániának – akárcsak a többi tagállamnak – jogában áll továbbértékesíteni a COVID-19 elleni oltóanyagot vagy adományozni belőle.

“A ma elfogadott sürgősségi kormányrendelet megteremti a jogi keretet a vakcina viszonteladására, és felhatalmazza az egészségügyi minisztériumot, hogy a román állam nevében szerződéseket kössön más országokkal” – magyarázta az államtitkár, hozzátéve, a továbbértékesítésből származó összegek költségvetési bevételnek minősülnek majd.

A kormányülésen arról is döntés született, hogy Románia 100.800 adag oltóanyagot adományoz Ukrajnának és 50.400 dózist Szerbiának.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 18., 13:23
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Uzerkedunk mar a nehezen beszerzett oltoanyagokal is. Meg szukseg lehet rajuk, hiszen ha nincs termesztes vedelem(vannak szemelyek akik tunetmentesen veszelik at a betegseget) a vedo oltasok csak par honap “vedelmet” nyujtanak.

  • User
   Dátum: 2021. június 18., 16:33
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Így van, csak annyi a probléma, hogy a szavatosságuk csak pár hónap, ha nem használjuk fel, akkor ki lehet dobni. Így legalább valakinek hasznára válik és valami pénz is visszajön.