Felhívás!

„El vannak szaporodva”

„El vannak szaporodva” Románia

Hétfőn a kora esti órában kiskutyáját sétáltató tusnádfürdői lakosra támadt egy hárombocsos anyamedve a vasútállomás közelében – tájékoztat közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A támadás körülményeit július 12-én, csütörtök délben Csíksomlyón, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán elevenítette fel az áldozat, Szabó István. „Hétfő este sétáltattam a kutyát és az állomástól mentem kifelé a kockaköves úton a főút fele, amikor egy hárombocsos anyamedve szökött elém. Visszahúzódott, én felvettem az ölömbe a kutyát, mire ismét kiugrott, és a körmeit beleakasztotta a mellkasomba, a rajtam lévő pólót is leszakította. Az eset Tusnádfürdőn történt, irtózatosan el vannak szaporodva…” – mesélte a 42 éves áldozat.

– Ma újra jeleztem a minisztériumnak, hogy komoly bajok vannak Hargita megyében, és kezelni kell a problémát! – nyilatkozta Borboly Csaba megyetanácselnök. – A múlt héten jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium a medvepopuláció menedzsmentjére vonatkozó akciótervet, s ha tartják a benne vállaltakat, egy éven belül ki kell dolgoznia a minisztériumnak a személyi áldozatok kártérítési rendszerét. Egy fontos előrelépésről van szó, úgy gondolom, hogy a tavalyi és idei erőfeszítéseink meghozták, meghozzák a várt eredmény.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. július 13., 7:45
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ismet egy hazug hir! Tusnadfurdo mindeg is arrol volt hires,hogy a medvek bejartak ide.Ez nem volt maskeppen a Ceausescu rendszerben sem.Abban az idoben is aki medvet akart latni az Tusnadfurdore, a Balvanyosra es a Szent-Anna tohoz ment.Ezeknek a helyeknek mindeg ez volt a legfobb atrakciojuk.Ugyhogy ennek semmi koze a medvek elszaporodasahoz.Es ha az az illeto Tusnad furdoi,akkor illett volna tudnia,hogy kora reggel es szurkonyet fele ezeken az utcakon mindeg medvek koszaltak es koszalnak most is.Ugy latszik,hogy az orszagot szetrablo maffia soha nem adja fel.De a legszomorubb az egeszben az,hogy enne a rablobandanak magyar tagjai is vannak!

  • User
   Dátum: 2018. július 13., 20:22
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Eggyaltalan nem osztozom velemenyevel , ugyanis ez a medve bevandorlas par eve tortenik, regebben ezelott 5 evvel sem a Szent Anna tonal vagy akar Balvanyoson sehol sem lehetett medvet latni, nagyon sokat jartam gombaszni is a kornyeken es sehol sem talalkoztam a macival !!! A gond az hogy elloptuk az erdoket es igy az eletteruk leszukult es meg regebben meg etettek is oket igy nem voltak rakenyszerulve hogy behatolyanak a telepulesekre!!!