Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyszerűsödik a tűzvédelmi engedélyek kibocsátása

Egyszerűsödik a tűzvédelmi engedélyek kibocsátása Románia

A szerdai kormányülésen sürgősségi rendelettel módosítottak a tűzvédelemre vonatkozó, 2006/307-es törvényen, oly módon, hogy egyszerűsödjön a tűzvédelmi jóváhagyás megszerzésére irányuló eljárás – jelentette be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A módosítás célja a tűzvédelmi engedélyezési folyamat egyszerűsítése, a bürokráciacsökkentés, az adminisztratív terhek csökkentése, valamint az építési és tűzvédelmi termékek piacfelügyeletének lehetővé tétele.

Az államtitkár közölte, az egyik rendelkezés értelmében például nem lesz többé kötelező tűzvédelmi jóváhagyást beszerezni olyan munkálatok esetében, amelyek azt célozzák, hogy az épület megfeleljen más, alapvető követelményeknek. Ide tartozik többek közt az épület szerkezeti megerősítése, a tetőszerkezet cseréje és a tetőfedés, a helyiségek rendeltetésének megváltoztatásával járó munkálatok, a szaniterek felszerelése.

Egy másik rendelkezés 2022. december 31-éig tolja ki a tűzvédelmi engedély megszerzésének határidejét abban az esetben, ha az építő bizonyítani tudja, hogy elkülönítette a pénzt vagy megkötötte a szerződést az épületet a tűzvédelmi követelményeknek megfelelővé tevő munkálatokra.

Szintén újítás a tűzvédelmi engedély érvényességének fenntartása olyan épületek esetében, amelyek rendeltetése megváltozik, feltéve, hogy az új rendeltetés megfelel valamennyi tűzvédelmi előírásnak.

A jogszabály ugyanakkor „gyere súlyosabb” szankciókat szab ki olyan tűzoltó-berendezések gyártása vagy forgalmazása esetén, amelyek nem rendelkeznek megfelelőségi tanúsítvánnyal.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük