Hirdetés
Hirdetés

Egyszerű indítványt nyújt be a PSD a pénzügyminiszter és a mezőgazdasági miniszter ellen

Egyszerű indítványt nyújt be a PSD a pénzügyminiszter és a mezőgazdasági miniszter ellen Románia

Egyszerű indítványt nyújt be a Szociáldemokrata Párt (PSD) a pénzügyminiszter, illetve a mezőgazdasági miniszter ellen – jelentette be kedden az alakulat ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu.

Hirdetés
Hirdetés

A párt országos végrehajtó bizottságának ülését követően Ciolacu azt mondta, törvényhozóik két egyszerű indítványt készülnek benyújtani: az egyik Florin Cîţu pénzügyminiszter ellen irányul, és ezt a képviselőház elé terjesztik, a másik pedig Adrian Oros mezőgazdasági minisztert érinti, ezt a szenátusba nyújtják be.

A mezőgazdasági minisztertől választ várnak többek között olyan kérdésekre, hogy miért exportál folyamatosan gabonát Románia, ha gabonahiányra számítanak, hogy mennyi gabonát exportált az ország a szükségállapot alatt, és hogy milyen mennyiség van jelenleg felhalmozva az állami tartalékalapba, és az mennyi ideig fedezi a lakosság szükségleteit – sorolta Ciolacu.

A PSD ügyvivője szerint Florin Cîţu “postává alakította a pénzügyminisztériumot”.

Ciolacu azt mondja: ahogyan a Nemzeti Liberális Párt (PNL) lemásolta a PSD kormányprogramját, hasonló módon másolta le Florin Cîţu az IMM Invest nevű programmal kapcsolatban a PSD elképzelését, azzal a különbséggel, hogy ő “rosszul másolta”.

“Nem kötött egyértelmű megállapodást a bankokkal arról, hogy a pénzügyminisztérium dönti el, kik kapják a pénzt. A kis- és középvállalkozókról, a bruttó hazai termék (GDP) 60%-áról és a romániai alkalmazottak 60%-áról beszélünk. A bankok döntenek arról, hogy ezeket a kölcsönöket ki fogja megkapni és ki nem fogja megkapni. A bank előzetes beleegyezése nélkül fölösleges belépni a Cîţu-féle honlapra. Cîţu fogad ezen a weboldalon bizonyos dokumentumokat, amelyeket elemzésre elküld a bankoknak. Ezt a román posta is ugyanígy megtehetné. (…) Helytelen megközelítés” – érvelt Ciolacu.

Oros: az ellenem benyújtott egyszerű indítvány azt bizonyítja, hogy zavarni kezdtem egyes érdekcsoportokat

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői által ellene benyújtott egyszerű indítvány azt bizonyítja, hogy zavarni kezdte az utóbbi években a minisztériumot irányító érdekcsoportokat – jelentette ki kedden Adrian Oros mezőgazdasági miniszter.

“Nyugodjanak meg, nem tudnak megfélemlíteni. Gondom lesz arra, hogy minden gazda tudomást szerezzen az utolsó ellopott lejről is, és megtudja azt is, mi az oka annak, hogy a mai napig sem működnek az öntözőberendezések” – írja keddi Facebook-bejegyzésében Oros.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások