Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egyszerű indítvány benyújtását kezdeményezi a REPER az oktatási miniszter ellen

Egyszerű indítvány benyújtását kezdeményezi a REPER az oktatási miniszter ellen Románia

Egyszerű indítvány benyújtását kezdeményezik a REPER frakció képviselői Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter ellen, arra biztatva a többi pártot, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Hirdetés
Hirdetés

A REPER közleménye szerint annak a közel negyvenezer román állampolgárnak az óhaját tolmácsolják, akik aláírták a Cîmpeanu leváltását célzó petíciót, tiltakozásképpen az oktatási törvénytervezetek kidolgozása során elkövetett “súlyos vétségekért”.

“A REPER arra biztatja a többi párt parlamenti képviselőit, akik úgy gondolják, hogy Sorin Cîmpeanu nem maradhat többé a miniszteri tisztségben, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, annak sürgős benyújtása és megvitatása érdekében” – olvasható a közleményben.

A REPER által javasolt indítvány címe: “A szélhámosságnak nincs helye az oktatásban, Cîmpeanu minisztert ki kell csapni a kormányból”.

A kezdeményezők szerint minden eddiginél aggasztóbb méreteket öltött a korai iskolaelhagyás és a funkcionális analfabetizmus mértéke, a romániai egyetemek lesüllyedtek a világranglistákon, Cîmpeanu első mandátuma alatt viszont robbanásszerűen megnövekedett a “diplomagyárak” száma.

“Most végleges formába akarja önteni művét a szélhámosság törvényerőre emelésével, a hierarchiák teljes felborításával és egy katasztrofális eredménnyel járó elképzelés megvalósításával” – olvasható a dokumentumban.

A REPER emlékeztet, hogy több mint 150 értelmiségi tiltakozott levélben az oktatási törvénytervezetek ellen, amelyek szerintük retrográd és szűk látókörre utalnak, és teljesen “összezavarhatják” a tanulók és egyetemisták következő generációit.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.