Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egy lej erkölcsi kártérítést követel Augustin Lazăr az igazságügyi minisztériumtól

Egy lej erkölcsi kártérítést követel Augustin Lazăr az igazságügyi minisztériumtól Románia

Keresettel fordult a gyulafehérvári ítélőtáblához Augustin Lazăr, egy lej erkölcsi kártérítést követelve az igazságügyi minisztériumtól, ugyanakkor kérve, hogy a szaktárca közleményben kérjen bocsánatot a legfőbb ügyészi tevékenységét kiértékelő jelentésben foglaltak miatt.

A gyulafehérvári ítélőtáblán újabb tárgyalást tartottak kedden abban a perben, amelyet Augustin Lazăr indított az igazságügyi minisztérium ellen tavaly novemberben, a legfőbb ügyészi tisztségből való menesztését célzó eljárás felfüggesztését követelve. A keddi tárgyaláson Lazăr ügyvédje, Ovidiu Podaru közölte, mivel védence időközben benyújtotta nyugdíjaztatási kérelmét, és meg is jelent a Hivatalos Közlönyben a rendelet a tisztségből való felmentéséről április 27-i hatállyal, eredeti követelésük okafogyottá vált, ezért az eljáráshoz fűződő érdek hiányának megállapítására irányuló kérelmet nyújtottak be. Mivel azonban úgy vélik, hogy az igazságügyi miniszter által készített jelentésbe foglaltak nem fedik a valóságot, Lazăr szakmai hírnevének helyreállítása érdekében benyújtottak egy megsemmisítési keresetet is, és azt kérik az ítélőtáblától, kötelezze a tárcát, hogy hivatalos honlapján, közleményben kérjen bocsánatot a jelentésbe foglaltak miatt. Emellett egy lej kártérítést is követelnek a minisztériumtól – tette hozzá az ügyvéd.

Hirdetés
Hirdetés

Az ítélőtábla május 21-én dönt az eljáráshoz fűződő érdek hiányának megállapítására irányuló kérelemről.

Augustin Lazăr tavaly novemberben, hivatalos lakhelyének megfelelően a gyulafehérvári ítélőtáblánál indított pert az igazságügyi minisztérium ellen, kérve, hogy függesszék fel azt az eljárást, amelyet Tudorel Toader tárcavezető kezdeményezett a leváltására. A gyulafehérvári ítélőtábla azonban arra az álláspontra helyezkedett, hogy nem illetékes az ügy elbírálásában, és az illetékességet a bukaresti ítélőtáblához hárította át.

December 12-én aztán a bukaresti ítélőtábla szintén úgy értékelte, hogy az ügy nem tartozik a hatáskörébe, és visszaküldte a dossziét Gyulafehérvárra.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.