Felhívás!

Orban: a parlamenti ülésszak végéig benyújtjuk a bizalmatlansági indítványt

Orban: a parlamenti ülésszak végéig benyújtjuk a bizalmatlansági indítványt Románia

A parlamenti ülésszak végéig benyújtják a bizalmatlansági indítványt – nyilatkozta Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

“Az a célunk, hogy megnyerjük ezeket a választásokat, túlszárnyaljuk a kormánypártot az európai parlamenti választásokon, és meggyőzzük a román állampolgárokat, hogy a PSD elleni voksukkal, a PNL-re adott szavazatukkal gyakorlatilag egy bizalmatlansági indítványt szavaznak meg a kormány ellen. Még ennek a parlamenti ülésszaknak a végéig benyújtjuk a bizalmatlansági indítványt” – mondta az ellenzéki alakulat vezetője a PNL végrehajtó bizottságának ülését követően.

Hozzátette, az indítvány benyújtásával megvárják a legalkalmasabbnak vélt pillanatot, amikor reális esély lesz arra, hogy az célba is ér, ez pedig valószínűleg az EP-választás és az ezzel egyidőben zajló referendum után lesz, ugyanis ekkor nyilvánítja majd ki a lakosság, hogy nem bocsátja meg a korrupciós tetteket, és nem járul hozzá, hogy közkegyelemben részesüljenek az ilyen bűncselekmények elkövetői.

Orban úgy nyilatkozott, hogy nem tárgyalt Klaus Johannis államfővel a bizalmatlansági indítványról.

A Pro Románia párt azon bejelentésére, miszerint tárgyalásokat kezdeményeznek a kormány leváltása végett, a PNL elnöke úgy reagált: a legmarkánsabb bizalmatlansági indítványt az fogja jelenteni, ha a lakosság az európai parlamenti választásokon és az államfő által kiírt népszavazáson a PNL-re szvaz, mert ha a PSD vereséget szenved, akkor elveszíti a kormányzáshoz való legitimitását.

“Ha a PSD elveszíti a választásokat, az olyan válságot fog előidézni, ami majdnem biztosan a kormány bukásához vezet” – jelentette ki Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.