Hirdetés
Hirdetés

Egy férfi Moldovából indult gyalog Gyulafehérvárra, és meg van elégedve a magyarokkal

Egy férfi Moldovából indult gyalog Gyulafehérvárra, és meg van elégedve a magyarokkal Románia

Ion Mărgineanu 77 éves moldovai állampolgár november elsején indult el többedmagával Moldova Köztársaságból, hogy egy hónapnyi gyalogút után megérkezzen Gyulafehérvárra megünnepelni a Nagy Egyesülést.

A férfi Iaşi, Neamţ, Hargita és Maros megye érintésével érkezett meg november 25-én Fehér megye határához és 27-én már Balázsfalván bandukolt keresztül.

Mărgineanu valamiért fontosnak tartotta elmesélni az Adevărulnak, hogy útja során sem a szász, sem a magyar falvakban nem ütközött akadályokba és mindenhol kedvesen fogadták, még egy olyan faluban is, ahol magyar a polgármester, behívták az irodádba és egy zászlócserére is sor került.

Hirdetés
Hirdetés

Hogy pontosan milyen zászlókat cseréltek, arra sajnos nem tér ki az Adevărul cikke, mindenesetre „érdekes”, hogy egy országos lapnál fontosnak tartják kiemelni, hogy egy román zászlókkal felszerelkezett moldovai férfi minden gond nélkül végig tud haladni a magyarok lakta településeken.

(Transindex/Adevărul)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 28., 7:30
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Igen mert minket akik még nem jutottunk el a Marsra, de 1000 éve Erdélyben vagyunk úgy festenek le mint holmi primitíveket!!! Lássuk mit lép az orosz és meddig sétálgatunk!