Felhívás!

Eddig több mint 300 ezren iratkoztak fel a védőoltásra az oltáskampány második szakaszában

Eddig több mint 300 ezren iratkoztak fel a védőoltásra az oltáskampány második szakaszában Románia

305.562-en iratkoztak fel a koronavírus elleni védőoltásra az oltáskampány második szakaszában – közölte szombaton a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A bizottság közleménye szerint a január 18-a és február 6-a közötti időszakban összesen 364.800 oltás beadására van lehetőség, ebből 305.562-t lefoglaltak. Bukarestben teljesen lefödték a 62.182 lehetséges helyet.

A programálásra létrehozott telefonközpontban 37.750 hívást regisztráltak, a vaccinare-covid.gov.ro oldalra 2,6 millióan kerestek rá.

Minthogy többfelé túljelentkezés volt a CNCAV megjegyzi, hogy az programálás lehetősége a rendelkezésre álló oltóanyag mennyiségének, és az oltásra jelentkezők számának függvénye.

A második fázis első oltásával párhuzamosan kapják meg az emlékeztető oltást azok, akiket beoltottak az első szakaszban.

Országos szinten 192 oltási központ áll rendelkezésre 304 rendelővel, és napi 18.240 embert tudnak beoltani az oltás első dózisával és az emlékeztető oltással.

Ezeken kívül a védelmi minisztérium 60 központot (84 oltási ponttal), a belügyminisztérium pedig 39 központot (45 oltási ponttal) állított fel, ahol saját alkalmazottjaival, saját alkalmazottjait oltja.

A programált személyek számát a gyártó által biztosított oltóanyag mennyiségéhez igazítják.

A COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság egy jogi személyiség nélküli, minisztériumközi szerv, amely a kormányfőtitkárság közvetlen alárendeltségében működik, és a miniszterelnök koordinálja.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.