Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Drulă: a hatalmon lévőket nem érdekli, hogy gazdasági válság következik

Drulă: a hatalmon lévőket nem érdekli, hogy gazdasági válság következik Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă szerint Romániában gazdasági válság következik, aminek a teljes politikai osztály a tudatában van, de a hatalom képviselőit “ez hidegen hagyja”.

Az ellenzéki politikus hétfő este a TVR Infónak nyilatkozva elmondta: a válság jelei egész Európában megmutatkoznak, de szerinte Romániában a krízist elmélyítik a kormány hibás gazdasági döntései.

Emlékeztetett arra, hogy Románia jelenleg nagyon drágán, 9,5 százalékos kamattal jut hozzá hitelekhez, a bankközi hitelkamatláb (ROBOR) 8 százalékos. Szerinte ezeken a mutatóknál “minden százalékpont számít”.

Úgy vélekedett, hogy a kormánynak csökkentenie kellene a költségvetési deficitet, ehelyett azonban folyamatosan hitelekhez nyúl, hogy fedezni tudja az állami kiadásokat.

“Képzeljenek el egy olyan családot, amelynek a havi bevétele 4000 lej, a havi költségei pedig elérik a 6000 lejt. Meddig bírnák így? A román gazdaság is meg fog roppanni jövőre, a teljes politikai osztály a tudatában van annak, hogy válság következik. De a hatalmon lévőket nem érdekli ez a válság, csak az, hogy részesedjenek a közpénzekből” – jelentette ki az USR elnöke.

forrás: Agerpres

fotó: Cătălin Drulă/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük