Felhívás!

Dragnea: Johannis még semmi jót nem tett az országnak

Dragnea: Johannis még semmi jót nem tett az országnak Románia

Klaus Johannis államfő soha semmi jót nem tett az országnak, csak széthúzást keltett, hazudott és tüntetésre bujtatta fel az embereket – mondta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a párt Gorj megyei szervezetének tisztújító ülésén.

Dragnea azt mondta, sokáig Traian Băsescut tartotta a legrosszabb államfőnek, de Johannis “mind a mai napig semmi jót nem tett az országnak elnöki mandátuma alatt, csak tiltakozásra bujtatta fel az embereket, széthúzást keltett, hazudott, rossz hírét keltette az országnak, félretájékoztatta az európai intézményeket, és ezt a föld alatti államnak nevezett okkult rendszert támogatta, védte és védi most is.”

Liviu Dragnea szerint Johannis mindent feláldozna egy újabb mandátum megszerzése érdekében, hogy megszabaduljon a felelősségrevonástól “azért a sok rosszért, amit tett.”

“Úgy gondolják, megengedhetjük Johannisnak, hogy még egy mandátumot szerezzen öt-hat évre, egy ilyen ember, aki utálja a saját hazáját?” – tette fel a kérdést a PSD elnöke, aki szerint egyedül a Szociáldemokrata Párt képes megvédeni Románia érdekeit.

A PSD csak az EP-választás után jelenti be államelnökjelöltjét

A tisztújító ülésen elhangzott beszéde “egy olyan ember beszéde volt, aki el akarta mondani, hogy mit gondol és mit érez”, fejtette ki Liviu Dragnea PSD-elnök vasárnap, a Târgu Jiuban tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, a párt az EP-választások után dönti el, kit jelöl az államelnöki választásokra.

“Egy olyan ember beszéde volt, aki el akarta mondani, hogy mit gondol és mit érez. Nem akarom már azt, hogy tehetetlenül nézzük, amint mindenki, aki semmi jót nem tett ezért az országért, tovább hazudjon, széthúzást keltsen, erőszakosan lépjen fel. Ezt már nem fogadom el, és a kollégáimnak sem kell elfogadniuk ezentúl. Nem hagyhatjuk, hogy ez a már két éve zajló manipulatív kampány elfedje az igazságot. (…) Vissza fogunk vágni” – fejtette ki Dragnea arra az újságírói kérdésre, hogy a Gorj megyében tartott beszédét lehet-e államelnökjelölti diskurzusnak minősíteni.

Dragnea emlékeztetett, Klaus Johannis államelnök azt mondta, hogy a PSD-kormánynak nem lesz pénze a fizetések és a nyugdíjak emelésére, ha az adókat csökkentik, de senki nem mondott semmit Johannisnak, amikor kiderült, hogy mégis sikerült mindezt megvalósítani. “A gazdaság nem egy egyszerű aritmetika” – mondta a PSD-elnök, leszögezve, az utóbbi két évben 20%-kal nőtt a román állampolgárok vásárlóereje, és ez szerinte nagyon fontos.

A PSD majd a májusi EP-választások után dönti el, hogy kit jelöl az államelnöki választásokra, hangsúlyozta Dragnea, emlékeztetve ugyanakkor, hogy ő szeretné, ha a PSD közös jelöltet állítana a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE).

A PSD-ALDE szövetségnek egy olyan jelöltet kell állítania, aki a legnagyobb eséllyel áll ki ellenlábasai ellen, hogy “Johannisnak ne legyen esélye további öt évig lehúzni Romániát”, tette hozzá Dragnea.

Dragnea szombaton és vasárnap részt vett a PSD Krassó-Szörény, illetve Gorj megyei szervezeteinek tisztújító ülésein. Az ezeken tartott beszédeiben Klaus Johannis államelnököt támadta, de azt is hangsúlyozta, többé nem fogadja el, hogy az ellenzék képviselői, vagy a pártból kilépett volt szociáldemokraták kritikus megjegyzéseikkel elfedjék a PSD-kormány által az utóbbi két évben elért sikereket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.