Felhívás!

Az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntettek Bukarestben és több nagyvárosban

Az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntettek Bukarestben és több nagyvárosban Románia

Bukarestben és az ország több nagyvárosában tüntettek vasárnap este az igazságügyi törvényeket módosító 2019/7-es kormányrendelet ellen.

A fővárosban körülbelül kétezren vonultak fel a Victoriei tértől az igazságügyi minisztérium székhelyéig, olyan jelszavakat skandálva, mint “Lemondani!”, “Igazságot, nem korrupciót!”, “Kövesi, ne feledd, mi a te pártodon vagyunk!”, “PSD, a vörös pestis”.

A tüntetők között felbukkantak az USR-PLUS választási szövetség önkéntesei is, akik aláírásokat gyűjtöttek a szövetség európai parlamenti jelöltlistájának támogatására.

A 7-es kormányrendelet ellen a bukaresti Nemzeti Színház több színésze is tüntetett vasárnap. A színház előtti tiltakozók között volt Victor Rebengiuc, Marius Manole és Mihai Călin is. A sajtó kérdésére azt nyilatkozták, elsősorban a bírák és ügyészek támogatására vonultak utcára. A kezükben tartott feliratokon Tudorel Toader igazságügyi miniszter lemondását, a 7-es kormányrendelet eltörlését, független igazságszolgáltatást követeltek.

A fővároson kívül az ország több nagyvárosában – Kolozsváron, Nagyszebenben, Iaşi-ban, Temesváron, Marosvásárhelyen, Besztercén – is tüntetéseket tartottak a kormánykoalíció és az igazságügyi törvényeket módosító rendelet ellen, ugyanakkor számos bátorító szlogen hangzott el Laura Codruţa Kövesi volt korrupcióellenes főügyészhez intézve.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 4., 9:51
    ÉRTÉKELÉS: 23

    Szogezzunk le valamit! A PSD es Dragneaek soha nem tartoztak a szimpatizansaim koreben es soha nem is fognak oda tartozni,de azok akik Laura Codruta Kovesiert utcara vonulnak es kovetelik a DNA visszaallitasat abban a formaban,melyben a Kancsi Matroz idelyen mukodott,azok (egyesek)tudatosan es rosszindulatbol,vagy (masok) tudatlanul es naiv modon a nemzetkozi cionizmust tamogatjak! Mert ebben az orszagban aztan volna egyeb dolog eppen elegendo amiert utcara vonulni es jol se..be rugodni azokat akik ezt az orszagot az utobbi 30 evben adminisztraltak. Es ez kivetel nelkul mindenik partra ervenyes,akik az utobbi 30 evben a hatalmat kepviseltek Romaniaban!