Felhívás!

Dragnea érvei

Dragnea érvei Románia

A PSD-n és a koalíción belül is folytatódnak a tárgyalások Klaus Johannis tisztségből való felfüggesztéséről – nyilatkozta tegnap Liviu Dragnea, írja az Agerpres.

A szociáldemokrata pártelnök állítása szerint telefonon értesült a DNA főügyésze, Laura Codruţa Kövesi menesztéséről. Dragnea rámutatott, nem csak ennek a döntésnek a halogatása indokolná az elnök felfüggesztésének kezdeményezését, hanem „alkotmánysértéseinek összessége”. „Szokássá vált nála, hogy akadályoz és késleltet a parlament által hozott minden törvényt és a kormány szinte minden kezdeményezését” – érvelt Dragnea.

A PSD elnöke szerint Klaus Johannis „régóta” nem tartja be az alkotmányt, nem képes a „pártok fölött álló elnök” lenni, nem közvetít az államhatalmak között. A PSD-elnök ama meggyőződésének is hangot adott, ha a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész menesztése „őszinte lépés” lenne Johannis részéről, nem halogatta volna harminc napig az erről szóló rendelet aláírását. Dragnea szerint különféle „személyes számítások, nyomásgyakorlások” késztették az elnököt arra, hogy végül mégis eleget tegyen az alkotmánybíróság döntésének. „Mivel nem akkor tette ezt meg, amikor meg kellett volna, azt jelenti, hogy valami történt közben” – mondta Dragnea.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 10., 10:22
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mondtam en,hogy Oreste nem hazudott abban a dokumentumfilmecskeben amit a Realitatea tv mult hetvegen egy esti oraban mutatott be.A PSD uj elnokjeloltjenek neve Colette Avital! Tudjuk,hogy ez ki az Deddy!