Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Dragnea elvesztette a pert, amelyben a Tel Drum-ügyben nyomozó ügyész kivizsgálását kérte

Dragnea elvesztette a pert, amelyben a Tel Drum-ügyben nyomozó ügyész kivizsgálását kérte Románia

Visszautasította a bukaresti ítélőtábla szerda este Liviu Dragnea arra vonatkozó kérelmét, hogy az Igazságszolgáltatási Felügyelet indítson kivizsgálást az Országos Korrupcióellenes Ügyészség egyik tagja, Alexandra Lăncrănjan ellen, aki a Tel Drum-ügy felelős ügyésze.

Hirdetés
Hirdetés

A bukaresti sajtóban megjelent információk szerint Dragnea 2018 augusztusában kérelmezte, hogy az Igazságszolgáltatási Felügyelet ellenőrizze le az ellene folyó három büntetőjogi eljárás nyomozati anyagait, Dragnea szerint ugyanis ezek összeállításához felhasználták a legfőbb ügyészség és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közötti titkos megállapodást.

A PSD volt elnöke szerint Alexandra Lăncrănjan annak dacára folytatott kivizsgálást ellene a Tel Drum-ügyben, hogy a tett már elévült. Ezen kívül Lăncrănjan információkat szivárogtatott a sajtónak a nyomozásról – állította Dragnea.

Az Igazságszolgáltatási Felügyelet visszautasította Liviu Dragnea kérelmét. Ezt követően a volt PSD-elnök a bukaresti ítélőtáblához fordult, szerdán azonban utóbbi is elfogadhatatlannak minősítette és elutasította az óvást.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük