Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

DIICOT: az elmúlt tizenöt évben több mint nyolc tonna kokaint és tizenkét tonna kannabiszt koboztak el

DIICOT: az elmúlt tizenöt évben több mint nyolc tonna kokaint és tizenkét tonna kannabiszt koboztak el Románia

Az elmúlt tizenöt évben 8,72 tonna kokaint, 12,69 tonna kannabiszt, illetve 1.064.565 szintetikus drogtabletták (ecstasyt és LSD-t) koboztak el – írja a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) pénteki közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

Létrehozásának 15. évfordulója alkalmából a DIICOT rövid jelentést tett közzé a 2004 és 2019 közötti tevékenységéről.

Eszerint a DIICOT 105.868 ügyet oldott meg, ebből 15.250 ügy vádemeléssel zárult és 2.022 esetben vádalkut kötöttek. Ugyanebben az időszakban 48.903 személy ellen vádat emeltek, ebből 21.029 embert tartóztattak le előzetesen. A zárolt javak értéke 6.771.757.271 lej.

A DIICOT szerint az általuk kezdeményezett bírósági ügyekben a felmentések aránya nem éri el a 3 százalékot, ami alacsonyabb az ügyészségek országos átlagánál.

A szervezett, határokon átnyúló csoportok megsemmisítése érdekében a DIICOT ügyészei fokozták az együttműködést a külföldi igazságügyi szervekkel, és 84 állam hatóságaival együttműködve tevékenykedtek a szervezett bűnözés és a terrorizmus ellen.

A DIICOT hozzáteszi: ügyészeinek állandó célja volt a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem, a törvényes rend, valamint a polgárok jogainak és szabadságainak védelme a törvényes rendelkezések betartásával.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 15., 12:06
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Na es mi az a 8 tonna ?! Ha az a bizonyos hajo ne kapjon leket a Fekete Tengeren, akkor meg szuk 3 kiloval sem dicsekedhetnenek. Ez az ido alatt Kolumbiabol a Cali kartell es a Medellin kartell (mert Escobar halalaval nem ert veget am a kokaincsempeszet !),kb.350 tonna kokaint szallitott at az U.S.A.-ba es Europaba ! Akkor lennetek nagylegenyek, ha sikerulne nektek egy ilyen repulogepet elfogni, melynek fedelzeten egyszerre 75-100 tonna kokain van folpakolva !