Felhívás!

Dăncilát meglepték Tăriceanu kormánnyal kapcsolatos kijelentései

Dăncilát meglepték Tăriceanu kormánnyal kapcsolatos kijelentései Románia

Meglepte Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök azon kijelentése, hogy nem akar tagja lenni “egy tehetetlen kormánynak”,  jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő kedden, hangsúlyozva, jobban szerette volna, ha ezeket a dolgokat a kormánykoalíción belül tárgyalják meg, és nem a sajtón keresztül.

“Őszintén, megleptek Tăriceanu úr kijelentései. Én úgy gondolom, hogy ez a kormány eredményeket ért el, és Tăriceanu úrnak is vannak miniszterei ebben a kormányban. Valószínűleg saját minisztereire utalt, mivel nem veheted egy kalap alá és ítélheted el a kormány összes tagját. Nekem vannak fontosabb dolgaim is, minthogy Tăriceanu úrnak válaszoljak. Ez az ő véleménye, de szerettem volna, ha ezt a véleményét a koalíción belül vitatjuk meg, és nem a sajtó közvetítésével. Nem fogok most Tăriceanu úr kijelentéseiről beszélni, számomra most az a fontos, hogy szeptember elsejétől emeljem a nyugdíjpont értékét, (…) hívjunk össze rendkívüli ülésszakot a súlyos bűncselekmények felszámolását célzó sürgősségi rendeletek elfogadása érdekében. (…) Az államelnöki választásokra is fel kell készülnünk” – jelentette ki Dăncilă Craiován.

Hozzátette, az ilyen nyilatkozatok nem szolgálnak semmi jóval, és számára és a kormány tagjai számára, illetve a Szociáldemokrata Párt (PSD) tagjai számára az ország stabilitása a fontos.

“A kormánykoalíció ülésén fogom kifejteni majd az ezzel kapcsolatos véleményemet. Tekintve, hogy a PSD vezetősége a kormányátalakítás mellett döntött, és nem az átszervezés mellett, én ezt az utat követem” – szögezte le a kormányfő, a PSD elnöke.

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke egy keddi interjúban kijelentette, nem ért egyet a Dăncilă kormányfő által javasolt kormányátalakítással. Úgy vélte, “a kormányt a tehetetlenségi erő viszi előre”, ő meg nem akar tagja lenni egy “tehetetlen kormánynak”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.