Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă szerint nagyon kicsi volt Johannis hozzájárulása az EU-elnökséghez

Dăncilă szerint nagyon kicsi volt Johannis hozzájárulása az EU-elnökséghez Románia

Klaus Johannis államelnök nagyon kevéssel járult hozzá Románia soros elnöki mandátumához az EU Tanácsának az élén, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő, leszögezve, ebben az ügyben megbuktatná az államelnököt.

Hirdetés
Hirdetés

Viorica Dăncilă kormányfőt vasárnap este az Antena 3 tv-csatorna műsorában megkérdezték, milyen volt Klaus Johannis elnök hozzájárulása Románia soros elnöki mandátumához.

„Nagyon kicsi volt. Megbuktatnám az államelnök urat. Nem volt nagyon jó az együttműködés az államelnök úrral. Meggyőződésem, hogy minden egyes dosszié helyzetéről értesítették, és beszélt ezekről az Európai Tanácsban, azonban nem működtünk együtt egyetlen fontos dosszién sem” – fejtette ki Dăncilă.

Rámutatott, elvárta volna, hogy az államfő értékelésében elmondja, a kormány kezelte a soros elnökségi mandátumot.

„Láttam, hogy megdicsérte az Államelnöki Hivatalt, de nem ejtett szót a kormányról. (…) Minden egyes miniszter komolyan dolgozott (…)” – szögezte le a kormányfő.

Románia brüsszeli képviseletének tagjait is nagy dicséret illeti. Mindenki -európai vezetők, kormányfők – úgy értékelte, hogy a román kormány, és a brüsszeli képviselet nagyon jól kezelte a rotációs elnökséget, mutatott rá.

„Elvártam volna, hogy az államelnök azt mondja, Románia kormánya jól kezelte az elnökséget, ahelyett, hogy Románia jól kezelte” – nyomatékosította még a kormányfő.

Azt állította ugyanakkor, hogy megpróbált együttműködni Johannis elnökkel a Románia számára fontos projektekben, de nem sikerült.

„Még mindig ügyvivő miniszterelnök-helyettesünk van a stratégiai projekteknél. Amikor elemezni fogjuk a miniszterek tevékenységét, a PSD országos végrehajtó bizottságában el fogjuk dönteni, hogy kormányátalakítást, vagy átszervezést eszközölünk-e”- mondta még Viorica Dăncilă.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük