Felhívás!

Dăncilă szerint a PNL programja kórházak összevonását is előírja

Dăncilă szerint a PNL programja kórházak összevonását is előírja Románia

A beruházásokat, jó dolgokat folytatnia kell bármely kormánynak, jelentette ki Viorica Dăncilă leváltott kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje vasárnap, Focşaniban, miután meglátogatta a megyei sürgősségi kórházat, ahol az elmúlt időszakban több, a korszerűsítést célzó befektetést eszközöltek. Hozzátette azonban, hogy az Orban-kormány programjában kórházak összevonása is szerepel.

“Úgy gondolom, a jó dolgokat folytatni kell. Kormánytól függetlenül folytatni kell az emberek számára fontos projekteket, ha az illető kormány az emberek érdekeit nézi. (…) Nyugtalanságra ad azonban okot az, hogy az új kormány programjában szó van a kórházak összevonásáról. A kórházak összevonása pedig bizonyos kórházak bezárását feltételezi. Én remélem, hogy nem megyünk vissza az időben oda, amikor kórházakat zártak be Romániában” – fejtette ki a PSD államfőjelöltje, akit Sorina Pintea leváltott egészségügyi miniszter is elkísért a kórházlátogatásra.

Pintea szerint a beruházásokra európai alapokat is megpályáztak, a kórház nagyon fontos a város számára és a korszerűsítési projektet folytatni kell.

A Sf. Pantelimon Megyei Sürgősségi Kórházban augusztus végén fejeződtek be a felújítási és korszerűsítési munkálatok a gyermekgyógyászati és gyermeksebészeti osztályon. Az illető osztályok már sürgős felújításra szorultak, miután a sajtó többször cikkezett arról az utóbbi években, hogy a szülők panaszt tettek a körülmények miatt, amelyek között gyermekeiket kezelték az intézményben.

A kórház korszerűsítését célzó projektben a kardiológia, belgyógyászat és nőgyógyászat felújítása is szerepel.

Az intézmény képviselői szerint a kórházat több mint 40 millió lej értékű, korszerű felszereléssel látták el az elmúlt években, a beruházást az egészségügyi tárca finanszírozta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.