Felhívás!

Dăncilă szerint a bizalmatlansági indítvány nem fog célba érni

Dăncilă szerint a bizalmatlansági indítvány nem fog célba érni Románia

Viorica Dăncilă miniszterelnök csütörtökön kijelentette, hogy szerinte nem fog célba érni az ellenzék által beígért bizalmatlansági indítvány.

Egy, a főváros polgármesteri hivatala által szervezett rendezvényen Dăncilă kifejtette, a kormány csak bizalmatlansági indítvánnyal, vagy a miniszterelnök lemondásával bukhat meg. “Még akkor is, ha én a parlament elé megyek a kormányátalakítási tervvel, és nem kapom meg rá a szükséges szavazatot, marad a kormány jelenlegi formája, a kormány nem bukik meg. Én azt hiszem, ha az ellenzék valóban meg akarja buktatni a kormányt, be kell nyújtania a bizalmatlansági indítványt és meg kell bizonyosodnia, hogy az célba ér, ugyanis a kormányátalakítástól még nem bukik meg a kormány. Szerintem a bizalmatlansági indítvány nem fog célba érni” – jelentette ki Dăncilă.

Azt is elmondta, bizalmi szavazást fog kérni a parlamenttől. “Elsőbbséget adtam a bizalmatlansági indítványnak, mert lehet, hogy célba ér az indítvány, és akkor már nem lesz szükség a bizalmi szavazásra, nem?” – mondta még a kormányfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.