Felhívás!

Dăncilă: sürgősségi rendelettel fogja elfogadni a kormány a közigazgatási törvénykönyvet

Dăncilă: sürgősségi rendelettel fogja elfogadni a kormány a közigazgatási törvénykönyvet Románia

Sürgősségi rendelettel tervezi elfogadni a kormány a közigazgatási törvénykönyvet, de csak az európai parlamenti választások után, vélhetően júniusban vagy júliusban – nyilatkozta kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A Suceava megyei látogatáson tartózkodó kormányfő azt mondta, a polgármesterekkel folytatott beszélgetésekből azt szűrte le, hogy nagy az érdeklődés részükről a közigazgatási törvénykönyv iránt. “Biztosítani szeretnék minden polgármestert – politikai színezettől függetlenül, hiszen valamennyien kedvezményezettek lesznek -, hogy sürgősségi rendelettel fogjuk elfogadni a közigazgatási kódexet, mert meggyőződésem, hogy a jogszabály rendet rak majd a közigazgatási rendszerben” – fogalmazott Dăncilă Frasin településen tartott sajtótájékoztatóján.

Arra a kérdésre, hogy mikorra várható a sürgősségi kormányrendelet, a miniszterelnök azt válaszolta, vélhetően júniusban vagy júliusban fogadja el a kabinet. “A különféle értelmezések elkerülése érdekében nem fogadjuk el a választás előtt, csak ez után” – mondta.

A kormányfő a pénzügyminiszter és az egészségügyi tárca vezetőjének kíséretében látogatott kedden Suceava megyébe.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.