Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: Románia schengeni csatlakozása nem függ az MCV-től

Dăncilă: Románia schengeni csatlakozása nem függ az MCV-től Románia

Románia schengeni csatlakozása nem függ az igazságügyi reformot nyomon követő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmustól (MCV) – nyilatkozta csütörtökön Gyulafehérváron Viorica Dăncilă.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszterelnöktől azt kérdezték az újságírók, hogyan kommentálja a nagyszebeni EU-csúcson részt vevő Mark Rutte holland miniszterelnök megjegyzését, miszerint Románia egyelőre nem a helyes irányba tart a schengeni csatlakozást illetően.

“Nem tudom, mit nyilatkozott a holland kormányfő, egy dolgot viszont elmondhatok: a schengeni csatlakozás nem függ az MCV-től, sem egyéb tényezőktől” – válaszolt Dăncilă, hozzátéve, hogy Románia már 2011-ben teljesítette a schengeni övezethez való csatlakozás feltételeit, és ezt az Európai Bizottság is elismerte, a tagállamok egy része azonban politikai okok miatt ellenszegül.

“Szerintem más hozzáállásra lenne szükség, és ha már Európa jövőjéről beszélünk, a tagállamoknak nemcsak azonos kötelezettségeik, hanem azonos lehetőségeik kellene hogy legyenek, ha teljesítenek minden feltételt” – nyomatékosította a román miniszterelnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások