Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: Politikai határozatot fogadott el az Európai Parlament

Dăncilă: Politikai határozatot fogadott el az Európai Parlament Románia

“Mélységesen igazságtalan és politikai jellegű” az Európai Parlament határozata a romániai jogállamiságról – jelentette ki kedden késő este Viorica Dăncilă miniszterelnök.

“Világos, hogy ez egy politikai határozat. Mélységesen igazságtalan, bizonyos terülteteken teljesen alaptalan, más terülteken nem is Romániára utal. Tulajdonképpen ez a nagy európai pártcsaládok, a szociáldemokraták és a néppártosok választási érdekeit szolgáló dokumentum” – mondta Dăncilă az Antena 3 televíziónak adott telefonos interjúban.

Viorica Dăncilă érveket hozott fel kijelentésének alátámasztására: “visszautasították, hogy elítéljék a titkos protokollumokat, mintha ez általános gyakorlat lenne Európában, pedig a valóságban ilyeneket nem fogadnak el. Aztán érthetetlenek a csendőrséget ért vádak, hisz más országokban is hasonló módon lépnek fel a rendfenntartó erők” – mondta Dăncilă.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfő “rendkívül sajnálatosnak” nevezte, hogy voltak olyan román európai parlamenti képviselők, akik megszavazták a határozatot.

“Egy jó román soha nem szavaz saját hazája ellen, függetlenül a körülményektől, a politikai harctól, vagy hogy ebből milyen választási előnyt kovácsolhat saját országában” – vélekedik a kormányfő.

Kedden az Európai Parlament elfogadta a romániai jogállamiságról szóló határozatot, amelyben a képviselők “mélységes aggodalmuknak” adnak hangot az igazságügyi törvények módosításával kapcsolatban, és “elítélik a rendfenntartó erők erőszakos és aránytalan fellépését a bukaresti tüntetőkkel szemben”. A dokumentum elfogadását 473 képviselő támogatta, 151-en ellene szavaztak, 40 képviselő tartózkodott.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük