Hirdetés
Hirdetés

Johannis nem sieti el az oktatási miniszter kinevezését

Johannis nem sieti el az oktatási miniszter kinevezését Románia

Az Ecaterina Andronescu oktatási miniszterré való kinevezésére vonatkozó javaslat áttanulmányozása “kicsit tovább eltart majd” – hangsúlyozta kedden Klaus Johannis államfő.

A Cotroceni-palotában nyilatkozó elnök rámutatott, bár néhány héttel ezelőtt a kormánypártok vezetői “nagydobra verték”, hogy kormányátalakítás készül, most úgy tűnik, alábbhagytak e téren és csak “apránként” alakítják át a kabinetet. “Vagyis egyenként győzik meg a minisztereket, hogy mondjanak le, és helyettesítik őket a párt által javasolt személlyel” – fogalmazott Johannis.

Hirdetés
Hirdetés

Az elnök beszélt az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszteri, valamint az oktatási miniszteri tisztségre vonatkozó, kedden előterjesztett javaslatokról is. George Ciamba jelölését pozitívumként értékelte az elnök, és azt mondta, “nagyon-nagyon gyorsan kielemzi majd”, az Ecaterina Andronescu tanügyminiszteri kinevezésére vonatkozó javaslat áttanulmányozása azonban “egy kicsit tovább, lehet, hogy sokkal tovább eltart majd” – mondta.

Johannis hozzátette, egy korábbi beszélgetésük alkalmával Andronescu azt mondta, nem kíván oktatási miniszter lenni. “Nagy meglepetéssel értesültem, hogy őt javasolták a tisztségre. Eltart majd egy kicsit, amíg világossá válik számomra, hogy ő akarta-e ezt vagy a párt kívánja így” – nyomatékosította Johannis, aki szerint ki lehet nevezni egy újabb ügyvivő minisztert, ameddig ő meghozza döntését.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 15., 10:45
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Úgylehet, harmadszorra. Először a Nastase-kormányban fejtette ki áldásos tevékenységét, szerencsére csak egy szűk évig, 2008-2009-ben. Másodszor 2012-ben, júliustól karácsonyig, már Boc uralma idején. Egyik miniszterkedése sem volt hosszas életű, ami már önmagában is alkalmatlanságát bizonyítja. Egyike volt azoknak, akik kezdeményezték, hogy a tanárok fizetését 50 %-kal megemeljék, ezenkívül nem köthető a nevéhez semmilyen pozitívum. Valaki olyant kellene oktatási miniszternek kinevezni, akit először egy félesztendőre kiküldenek Finnországba, hogy az ottani oktatási rendszert tanulmányozza és az ott tapasztaltakat idehaza alkalmazza majd.