Felhívás!

Dăncilă: nem félek megjelenni a parlament előtt

Dăncilă: nem félek megjelenni a parlament előtt Románia

Viorica Dăncilă miniszterelnök csütörtökön úgy nyilatkozott, nem fél bizalmi szavazást kérni a parlamenttől a kormány számára.

A kormányfő “cinikusnak és éretlennek” nevezte az ellenzéket, amely az emberek ellen fordul akcióival, az államfőről pedig úgy nyilatkozott: Johannis legutóbbi évét a “legkárosabb romániai kampánynak szentelte”, amely révén feláldozza az ország érdekeit és stabilitását.

“Három egymást követő hét alatt ez a harmadik akadály, a harmadik elutasítás Klaus Johannis részéről a kormány azon erőfeszítéseivel szemben, hogy normálisan tudjon működni. (…) Egyértelmű, hogy Johannis úr pártjának gondjai vannak a közalkalmazottakkal, de az államfő most már egy más szintre vitte ezt a kérdést, mert egész egyszerűen megtagadja dolgozó emberek fizetéshez való jogát” – mondta Dăncilă.

“A jobboldal és Johannis, amikor éppen nem vágja le a béreket, akkor akadályoztatja a kifizetésüket. Ugyanúgy, ahogy Rovana Plumb európai biztosi jelölését is megpróbálták megakadályozni, és minden olyan törekvést, ami Románia külpolitikai téren történő megítélését javíthatná” – mondta a miniszterelnök.

Dăncilă szerint Tăriceanunak nem maradt más, mint hogy saját pártbéli kollégáit szidja, és feláldozza őket a kormánykoalícióból való kilépéssel. Úgy vélekedett: Tăriceanu és Johannis megkötötték a “képmutatás és rombolás szövetségét”. “Kampány idején ezek az államférfiak átalakuláson mennek át, és ez egy csúf átalakulás, amely a kétségbeesésből fakad, és rosszat tesz Romániának” – fogalmazott.

Kifejtette, nem fog meghátrálni az akadályok előtt, és nem fél megjelenni a parlamentben.

“Nem félek attól, hogy megjelenjünk a parlament előtt, annál is inkább, mert két nappal ezelőtt a szenátusi szavazás során bebizonyosodott, hogy többségünk van. Nem szaladunk el a felelősségtől és nem fogunk meghátrálni” – szögezte le a kormányfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.